KONYA / BEYŞEHİR - Beyşehir Anadolu Lisesi

Mrt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı II.Kanaat Dönemi I.Yazılıları başlıyor.

Mrt

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşan, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı mücadelesiyle zirveleşen istiklalimizin şiiri, elbette bizim için çok büyük önemdedir.

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103.yıldönümünde,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ock

Okulumuz Ingilizce ögretmeni Fatma AĞIRBAŞ TURHAN'ın  Atık yağlarla ilgili yürüttugü proje ULUSAL KALITE ETIKETININ ardindan  yuksek puan alarak AVRUPA KALITE ETIKET ÖDÜLU de almaya hak kazanmistir.

Ock

Yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin okula aidiyet duygularını güçlendirmek, keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenledik.

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmeni Fatma TURHAN e-Twinning proje çalışmaları kapsamında “Funglish” isimli projeye başlamıştır. Projenin amacı, eğlenceli etkinliklerle İngilizce eğitimini daha zevkli ve kalıcı hale getirmek, farklı ülke ve şehirden öğrencilerle işbirliği yapmaktır. Çeşitli web2 araçları kullanarak teknolojiyi eğitimle birleştirmektir. Uluslar arası olan bu proje; Türkiye’den 8, Azerbaycan’dan 1, İtalya’dan 2 öğretmen ve onlarca öğrenciyle işbirliği halinde yürütülecektir. Okulumuz 10C sınıfı öğrencilerinden  Mert EROĞLU, Güllünaz GÖKOĞLU, DURMUŞ Zabit KILIÇ, Özgür TAŞDELEN, Yaren KURU projeye katılan öğrencilerimizdir.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. yazılı sınavlarından  9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak gerçekleştirilecektir.

Bu çerçevede "Millî Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Yazılı Sınavlar (Ülke Geneli Ortak) Kılavuzu" hazırlanmış olup ülke geneli ortak yazılı sınavlar bu Kılavuz'a göre yapılacaktır.

28.12.2023 Perşembe günü ise İl geneli 9. sınıflar Coğrafya dersi sınavı yapılacaktır.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı II.Kanaat Döenemi yazılılarımız 25 Aralıkta başlıyor.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.Yılını coşkuyla kutladık.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı I.Kanaat Dönemi I.Yazılılarımız başlıyor. Sınav takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ekm

17.10.2023 Salı günü saat 15.30 da okulumuz çok amaçlı salonunda okul aile birliği genel kurul toplantımız olacaktır. Toplantıya tüm velilerimizin katılımını rica ederiz.

Ekm

MEB yazılı sınavlara ilişkin örnek soru kitapçıklarını yayımladı.

Eyl

Konya Büyükşehir Belediyesinin ilokul,ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim desteği başvuruları başlıyor. Şartları tutan öğrencilerimiz başvurularını yapmak için okul idaresinden yardım alabilirler.

Ağu

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, milletimizin bağımsızlığının tekrar kazanıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 101. yıldönümünü içtenlikle kutlar; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarız.

Ağu

2023 YÜKSEK ÖĞRENİME YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER, YETİŞMELERİNDE EMEĞİ OLAN AİLELERİNE VE ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.